Morgana von Maxberg

Morgana

von Maxberg

Tento článek tě seznámí se základy vkládání článku do stránek a se způsobem  umisťování článků.

 

 

1)Po přihlášení najeď na záložku Pro členy a klikni na podzáložku Tvorba článku.

2)Otevře se ti editor tvorby článku. Nejdůležitější políčka k vyplnění jsou Titulek* a Kategorie*. Obě jsou označeny hvězdičkou.

3) Nejprve vyplň Titulek – Do tohoto políčka napiš název článku, který se bude zobrazovat na stránkách.

4)Sjeď dolů a změň kategorii článku. Toto políčko říká, pod jakou záložkou se bude článek zobrazovat. Základní kategorie článku je „-Uncategorized“, pokud ji tedy nezměníš, najdeš svůj článek v záložce „Pro členy“ a podzáložce „Nezařazené“. Yde ho uvidí pouze členové, to se může hodit v případě, že chceš nechat článek rozpracovaný a později se k němu vrátit. 

Pokud chceš článek mít veřejný, musíš kategorii změnit. Například chci li publikovat článek pod podzáložkou „Fotogalerie“, musí také její kategorie být „–Fotogalerie“, viz obrázek.

 

5)Nyní začni psát text článku. V editoru máš k dispozici základní nástroje jako je typ, velikost a barva písma, písmo tučné, kurzíva atd. Můžeš také vytvářet tabulky či vkládat obrázku z internetu pomocí URL (o vkládání obrázků z počítače více jinde).

Je dobrým zvykem dělit text na odstavce. Poté, co napíšeš první odstavec, sjeď pod editor a klikni na tlačítko  „Číst dál“. Uvidíš, že se ti v editoru objevila červená čára. Text nad čárou se bude zobrazovat u jména článku hned na stránce. Text pod čárou bude pro čtenáře viditelný až po rozkliknutí článku a kliknutí na „Číst dál:Jméno článku“. Na příklad této funkce v editoru a pak na stránkách se můžeš podívat na dvou obrázcích níže.

 

 

 

 

 6) Po napsání článku se můžeš podívat, jak bude vypadat stisknutím tlačítka „Náhled“ (je umístěné nahoře v editoru vedle ikonky tisku, je označené malým okem).

 

7)Pokud jsi již změnil kategorii článku, můžeš ostatní položky nechat, jak jsou a kliknout na hnědé tlačítko „Uložit“ nahoře na stránce.

 

8)Nezapoměň se nyní podívat do záložky (stejný název jako tebou zvolená kategorie článku), jestli se článek správně uložil. Pokud jej tam nevidíš, Zkus zkontrolovat záložku „Pro čelny“-„Nezařazené“, možná je článek tam. Můžeš ho kdykoliv upravit, pokud jsi přihlášen, uvidíš u náyvu článku ikonku ozubeného kola. Po kliknutí pak najdeš možnost „upravit“.

 

To je vše, hodně zdaru při psaní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *